Auto nieuws

Deze zomer, in deze ongekende tijden, gaan gezinnen de weg op als een manier om zo veilig mogelijk op vakantie te gaan tijdens de pandemie. Hoewel autorijden het risico op besmetting met COVID-19 tot een minimum kan beperken, is het niet altijd de veiligste manier van reizen – de zomermaanden behoren zelfs tot de gevaarlijkste maanden om op de weg te zijn. Hier zijn de top 10 risico’s waar u zich bewust van moet zijn als u van plan bent om die zomer op reis te gaan.

Het weer: Het weer in de zomer kan net zo onvoorspelbaar zijn als het weer in de winter, dus vergeet niet de weersvoorspelling te controleren. Zorg ervoor dat uw voertuig, en uw chauffeur, is voorbereid op extreme regenbuien, zinderende hitte, en alles daar tussenin.
Beschonken bestuurders: De zomer kan een bijzonder gevaarlijke tijd zijn om te rijden, deels vanwege alle openluchtfeesten en -activiteiten, waar vaak alcohol in het spel is. Maak een belofte om nooit onder invloed te rijden, en altijd een back-up plan als je gaat om te vieren. Als u iemand ziet die onregelmatig rijdt, bel dan 112 om dit te melden en mogelijk een ongeluk te voorkomen.
Extreme hitte: Warm weer kan schadelijk zijn voor kinderen, huisdieren en andere gevoelige personen, dus zorg ervoor dat de airconditioning in uw auto werkt voordat u de stad verlaat. Laat huisdieren of mensen nooit in een hete auto achter, zelfs niet voor een paar minuten. Draag zonnebrandcrème, want u kunt zelfs tijdens het rijden verbranden, en neem een paraplu mee of zoek de schaduw op als u even wilt pauzeren zonder naar binnen te gaan.
Slecht zicht: Op die lange tweebaanswegen is het verleidelijk om voorbij die bestuurder te blazen die net iets te langzaam voor je gaat, maar doe het niet tenzij je veel ruimte hebt en een duidelijke weg voor je. Gebruik uw zwaailichten om ervoor te zorgen dat anderen u ook kunnen zien.
Wegenbouw: Wegenbouwprojecten komen vaak in een stroomversnelling tijdens de zomer, en kunnen het rijden uitdagender en vervelender maken. Controleer vooraf of er bouwprojecten op uw route zijn, en zorg ervoor dat u geconcentreerd blijft terwijl u er doorheen rijdt.
Risicovol rijden: Laat u niet verleiden door droge wegen en denk niet dat u ontspannen achter het stuur kunt zitten. Rijd niet te snel of te dicht op anderen, passeer alleen in de passeerstroken en zorg ervoor dat u zich op de weg concentreert.
Vermoeidheid: Rijden terwijl u slaperig bent kan net zo gevaarlijk zijn als rijden onder invloed. Als u van plan bent om een lange tijd te rijden, wees dan bereid om te stoppen en te rusten als u zich slaperig voelt, of blijf zelfs ergens overnachten als dat nodig is.
Smartphones: Hoewel we allemaal weten dat het geen goed idee is om te rijden met onze telefoons binnen handbereik, doen velen van ons het toch. Minimaliseer uw risico op een ongeval door het gebruik van een smartphone mount, en vraag uw passagiers om te helpen als je nodig hebt om een tekst te sturen of toegang tot navigatie.
Vertragingen: Vertragingen kunnen stress veroorzaken en uw rijvaardigheid beïnvloeden, vooral als u ze niet verwachtte en angstig bent om uw bestemming te bereiken. Anticipeer op bouwwerkzaamheden, ongevallen, toiletpauzes en onweer. Wees niet verbaasd als een of meer van hen zich voordoen.
Andere chauffeurs: Misschien bent u de veiligste chauffeur die er is, zelfs in de zomermaanden. Maar uit de statistieken over de verkeersveiligheid blijkt dat veel bestuurders in de zomer onnodige risico’s nemen tijdens het rijden. Wees op uw hoede voor anderen op de weg en houd afstand of neem zo nodig een rijpauze om uw gezin veilig te houden.

Tags: opkoper bedrijfswagens –  auto verkopen –  auto verkopen