Alles wat u moet weten om veilig op de weg te blijven

Goede banden die in goede staat verkeren zijn essentieel voor veilig rijden. Elke bestuurder moet een beetje weten hoe hij zijn banden moet beoordelen en hoe hij nieuwe moet kopen als ze nodig zijn.

Hoe weet ik wanneer ik nieuwe banden nodig heb?
Er zijn een paar dingen die erop kunnen wijzen dat u nieuwe banden nodig hebt. Ten eerste, als uw banden ouder zijn, moet u ze misschien laten vervangen (deskundigen zeggen ergens tussen de 6-10 jaar). Laat ze op zijn minst nakijken. De tweede methode is wat bekend staat als “de centjestest”. Steek een cent in de groef van uw band en als het loopvlak niet tot de bovenkant van het hoofd van Abe Lincoln komt, betekent dit dat de band erg versleten is en dat uw banden in de problemen zitten. Tot slot, als u gewoon geen idee hebt of u nieuwe banden nodig hebt, vraag het dan gewoon! Zorg ervoor dat u een monteur gebruikt die u vertrouwt, en als hij u voorstelt een of meer banden te laten vervangen, laat hem dan uitleggen waarom.

Heb ik winterbanden nodig of zijn all-season banden ook goed?
De meeste deskundigen zijn het erover eens dat winterbanden of spijkerbanden een aanzienlijk verschil maken voor wie regelmatig in zwaar winterweer rijdt. Als u in een klimaat woont met echte sneeuw, ijs en temperaturen onder nul, en u zich winterbanden kunt veroorloven, dan is het zeker de moeite waard. Woont u in een gematigd klimaat, dan zijn all weather-banden prima.

Moet ik alle vier de banden in één keer vervangen?
Dat hoeft niet. Soms raken een of meer banden versleten en moeten ze eerder worden vervangen dan de andere. Een goede monteur kan u vertellen welke banden nog goed zijn, en welke zeker aan vervanging toe zijn.

Hoe weet ik welke soort banden ik nodig heb?
In het instructieboekje van uw auto vindt u de basisspecificaties en vereisten voor de banden op uw auto. Daarna hangt het af van de prestaties, duurzaamheid en andere factoren die voor u van belang zijn. Raadpleeg Consumer Reports, lees beoordelingen van klanten en doe wat onderzoek om de beste opties voor uw auto, levensstijl en budget te vinden.

Wat zijn tips voor het winkelen voor banden?
Er zijn een paar dingen die u kunnen helpen de beste deal te krijgen voor een set nieuwe banden. Als het vervangen van uw banden niet dringend is, kan het de moeite waard zijn om te wachten op een betere prijs. Neem contact op met uw lokale bandenverkopers om te zien of ze binnenkort uitverkoop hebben of seizoensgebonden aanbiedingen. Een andere eenvoudige manier om geld te besparen is door een beetje rond te shoppen. Zodra u hebt bepaald welke banden u nodig hebt, kunt u drie of vier plaatsen bellen om een gemiddelde prijs te krijgen en over de beste deal te onderhandelen.

Bent u klaar voor een lekke band?
Nu u toch over banden nadenkt, is het misschien een goed moment om na te denken over wat u zou doen als een van uw banden lek zou gaan. Wanneer u uw banden laat controleren of vervangen, moet u ook naar uw reserveband kijken om te zien of die in goede staat is en of de luchtdruk in orde is. Zorg ervoor dat u het gereedschap hebt om de band te verwisselen, en dat u weet hoe u het moet gebruiken. Verwaarloos uw banden deze winter niet, dan zullen ze u ook niet verwaarlozen.

Tags : motorverzekering aanvragen –  oldtimer verzekering